Antwoord op uw vragen

De hoofdhuurder kan altijd aan Safelocker vragen de pas van de medehuurder te deactiveren.

Het is niet mogelijk om op het kluisje een extra slot te bevestigen. Het is echter wel mogelijk om aan de cassette in uw kluisje een hangslot te bevestigen. Dit biedt weinig extra veiligheid maar is wel een soort van zegel op uw spullen. Dit slotje dient u namelijk zelf te regelen.

 • Tijdens uw vakantie is er toch toezicht op uw goederen
 • Uw goederen zijn standaard verzekerd tot € 25.000
 • Safeloket huren in plaats van een (goede) kluis kopen scheelt aanzienlijk in de investering
 • In geval van brand/waterschade is een kluis in huis niet altijd veilig, externe opslag wel
 • Als u een kluis in huis neemt kan een overvaller onder dreiging van geweld afdwingen de kluis te openen

Voor banken is kluis verhuur een secundaire dienst. Hierdoor wordt er minimaal geïnvesteerd in het up-to-date houden van de beveiliging. Safelocker is een gespecialiseerd bedrijf in de verhuur van safeloketten, de beveiliging hiervan en het gebruiksgemak is continu optimaal. Op onze veiligheidspagina vindt u meer informatie over de beveiliging van Safelocker.

Safelocker geeft op alle safeloketten/kluizen een uitgebreide gevaren dekking tot 25.000 als standaard. Bij bestelling is dit uit te breiden naar € 50.000. Indien u een hogere verzekering wil, kunt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Op de verzekering-pagina is alle informatie over de Safelockerverzekering te vinden.

Indien u een verzekeringsclaim wilt maken dient u aannemelijk te maken dat wat u claimt ook in de kluis was ten tijde van verlies/schade. Dit kan doormiddel van het tonen van een aankoopbon of taxatierapport, foto’s helpen in sommige gevallen ook. Het is verstandig om dergelijke documenten apart op te slaan.

Om een kluis te huren heeft Safelocker wat gegevens van u nodig om de veiligheid van u en andere huurders te waarborgen. Op het aanmeldingsformulier is de gevraagde informatie te vinden.

Naast de gevraagde informatie op het aanmeldingsformulier is er ook een kopie van uw identiteitsdocument (rijbewijs, ID kaart, Paspoort) nodig. Dit dient u bij u te hebben ten tijde van het eerste bezoek. Klik hier voor uitleg over het gehele aanmeldproces.

Uw persoonlijke gegevens worden uitsluitend voor de administratie van Safelocker gebruikt en niet doorgespeeld aan derden. Safelocker neemt de beveiliging van (persoons)gegevens uiterst serieus. De gegevens die wij opslaan staan op goed beveiligde datacentra. De verbindingen zijn ook allemaal beveiligd, dit kunt u zien aan het groene hangslot icoon in uw browser.

Safelocker hoeft niet te weten wat u opbergt in uw kluisje. Echter niet alle goederen zijn toegestaan om op te bergen. In de algemene voorwaarden kunt u vinden wat niet is toegestaan.

U bent de enige met een sleutel tot uw kluis, Safelocker kan niet zonder uw bijzijn in uw kluis.

Dit dient u zo snel als mogelijk te melden via info@safelocker.nl of telefonisch via 0800 60 60.
Sleutels kunnen niet bijgemaakt worden, indien u een sleutel bent verloren dient het slot vervangen te worden. Dit gebeurt in uw bijzijn.
Als u een toegangspas bent verloren kunnen wij een vervangend exemplaar toezenden, deze dient dan wel weer bij de balie geactiveerd te worden.

Uw blijft 100% eigenaar van uw goederen. Deze zullen nooit in de activa van het bedrijf worden opgenomen.

De openingstijden zijn afhankelijk van de vestiging. Op de contactpagina zijn de openingstijden te vinden.

Klik hier om gemakkelijk online een kluis huren. U kunt in het bestelproces een locatie kiezen die voor u dicht bij is.

U hoeft bij Safelocker geen afspraak te maken om uw kluis te bezoeken. Door het geavanceerde systeem kunt u geheel zelfstandig uw kluisje bezoeken.
Bij uw eerste bezoek dient u zich wel eerst bij de balie van de partner winkel te melden voor de intake. In sommige gevallen is de intake op afspraak, deze informatie ontvangt u in het bestelproces.

Een bezoek is beperkt tot 10 minuten. Dit is om wachttijden te minimaliseren en de veiligheid te bevorderen.

Na het aanvragen van een kluis ontvangt u thuis een welkomstpakket met sleutels en toegangspassen.

Met dit pakket kunt u naar uw vestiging voor de eenmalige intake.

Na de intake kunt u gemakkelijk zelfstandig naar binnen.

Op de ‘hoe-werkt-hetpagina‘ is aanvullende informatie te vinden.

Er kan slechts één iemand tegelijkertijd de bankkluis betreden. U heeft dus volledige privacy gedurende uw bezoek.
Er wordt echter wel steekproefsgewijs enkele seconden mee gekeken door een alarmcentrale om uw veiligheid te waarborgen. Er is GEEN zicht op uw goederen tijdens deze controle.

Enkel de huurders kunnen zelfstandig de bankkluis betreden. Het winkelpersoneel kan de ruimte niet betreden en het Safelocker-personeel enkel onder toezicht van de alarmcentrale. Dit wordt gewaarborgd door het toegangscontrolesysteem.
Een personeelslid kan onmogelijk alleen de kluiskamer betreden. Hier is altijd het vierogenprincipe van toepassing, doormiddel van digitale ondersteuning.

Om uw waardevolle spullen te beveiligen zijn er veel veiligheidsmaatregelen getroffen. Enkele voorbeelden zijn:
 • Cameratoezicht in de kluiskamer, het pand en er buiten
 • Een gecertificeerde kluiskamer en kluisdeur
 • Geavanceerd toegangscontrolesysteem met onder andere biometrie (vingerafdruk)
 • Alarmdoormelding naar een alarmcentrale
 • Directe ondersteuning van politie doormiddel van ‘LiveView’
 • In de kluis is een intercom aanwezig middels welke u contact kan krijgen met de meldkamer van Safelocker
 • De mistgenerator in de kluiskamer beperkt het zicht in tijdens een alarm

Safelocker streeft er naar om geen bijkomende kosten te rekenen. Er zijn echter enkele situaties waar dit onomkomelijk is:
 • In geval van een verloren sleutel zal € 90,- in rekening gebracht voor een nieuw cilinderslot.
 • Indien een incasso meerdere malen mislukt zullen de bijkomende administratie kosten bij de openstaande post worden opgeteld.
 • Eenmalig zal er een borg gerekend worden, dit krijgt u na de huurperiode uiteraard weer terug.

U huurt al een kluis bij Safelocker voor 14,95 per maand. Klik hier voor alle formaten en prijzen.

Dit is afhankelijk van wanneer u een safeloket heeft besteld. In de regel zal het elk jaar in de maand voorafgaand aan de vernieuwing gebeuren.

Voorbeeld: u huurt in februari een kluis en betaalt dit één jaar vooruit. In het daarop volgende jaar zal in begin januari de incasso plaatsvinden voor dat jaar.

Na het opzeggen van de huur kunt u de sleutels en toegangspassen terug sturen. Wij zullen vervolgens tijdens een van onze reguliere bezoeken uw kluisje controleren. Indien alles op orde is boeken wij binnen 10 werkdagen uw borg over op uw rekening.

Het eerste jaar is direct met iDEAL te voldoen. Daarna wordt u verzocht een incassomachtiging af te geven. Met deze machtiging kan Safelocker de volgende jaren automatisch incasseren. U hoeft daarna dus niets meer te doen, wel zo makkelijk.

De borg bedraagt € 89 per kluis en wordt bij de eerste betaling eenmalig meegerekend.

Klik hier om alle prijzen en formaten te vinden. Na het selecteren van een formaat kunt u zien in welke locaties het formaat beschikbaar is.

Klik hier om naar de algemene voorwaarden te gaan.

Als iets vervangbaar is (weinig emotionele waarde) en niet kostbaar is, is het niet de ruimte waard om in uw kluisje op te bergen. Daarnaast is het niet toegestaan illegale goederen bij Safelocker op te bergen:

 • (vuur)wapens
 • Explosieve stoffen
 • Drugs
 • Opvorderbare gelden
 • Overige illegale goederen

Er worden veel verschillende spullen bij Safelocker bewaard. Een aantal voorbeelden van wat er in safeloketten opgeslagen wordt:

 • Sierraden en juwelen
 • Edelmetalen (goud en zilver)
 • Kontanten/cash geld
 • Diploma’s
 • Verzekeringspapieren
 • (koop)aktes
 • Foto’s
 • Gevoelige bedrijfspapieren
 • Laptops, tablets harde schijven (bijv. tijdens een vakantie)

Een safeloket, in de volksmond ook wel ‘bankkluisje’ of ‘kluisje’ genoemd, is een zeer stevig loket in een zwaar beveiligde kluiskamer (bankkluis). Ze zijn er in verschillende maten maar het meest voorkomende formaat is als volgt:

 • Hoogte 5 tot 10 cm
 • Breedte +/- 25cm
 • Diepte +/- 45cm

Safelocker heeft iets bredere safeloketten/kluisjes dan de standaard, zo kunt u gemakkelijk ordners en laptops bewaren.

Klik hier om alle prijzen en formaten te zien. Na het selecteren van een formaat kunt u zien op welke locaties het formaat beschikbaar is.

De huurovereenkomst is het eerste jaar vast en daarna maandelijks opzegbaar. Een opzegging is de daarop volgende maand van kracht. Indien er jaarlijks wordt gefactureerd zal het restant van dat jaar worden geretourneerd.

Er kunnen per kluis twee huurders geregistreerd worden. Veiligheidshalve is de eis dat u en uw medehuurder op hetzelfde adres wonen. Beide huurders zijn aansprakelijk voor de volledige huursom. Het is niet mogelijk gelijktijdig de kluis te bezoeken.